Installatiebedrijf Tiemens

uw partner in duurzaamheid

Vloer- en wandverwarming zijn vormen van onzichtbare verwarming. De leidingen waar het warme water doorheen stroomt, zijn in de vloer of de wand aangebracht. Het water wordt opgewarmd door uw cv-ketel of warmtepomp.
Vloer- en wandverwarming kent veel voordelen. Door gelijkmatige afgifte van warmte biedt het systeem een hoog warmtecomfort. Het zorgt voor de ideale lijn qua temperatuurverdeling: u heeft warme voeten, maar houdt letterlijk het hoofd koel. In de praktijk betekent dit dat de ruimtetemperatuur altijd iets lager mag zijn dan bij andere verwarmingssystemen. Nog een voordeel is dat u met een gerust hart kunt kiezen voor een plavuizen of natuurstenen vloer: gecombineerd met vloerverwarming voelt een dergelijke vloer niet kil aan. Integendeel, u zult aangenaam verrast zijn door het comfort!

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Wanneer u een regelmatig leefpatroon heeft, is vloerverwarming als hoofdverwarming de ideale oplossing. Dit houdt in dat de gehele ruimte door vloerverwarming verwarmd wordt, zonder gebruik te maken van radiatoren.
U kunt nauwkeurig aangeven wanneer u uw huis op temperatuur wilt hebben. De vloerverwarming zorgt vervolgens voor een aangenaam binnenklimaat. Als u om esthetische redenen beslist geen zichtbare radiatoren of convectoren in uw interieur wenst, is dit eveneens een prima oplossing

Vloerverwarming als bijverwarming

U dient er rekening mee te houden dat vloerverwarming een relatief lange opwarmtijd kent. Bij een onregelmatig leefpatroon kan het dan ook de voorkeur hebben om vloerverwarming te gebruiken als bijverwarming. De vloerverwarming zorgt dan voor de basistemperatuur: de temperatuur die u minimaal in uw woning wilt aanhouden. Om uw woning snel op te warmen maakt u gebruik van enkele radiatoren of convectoren. Zo heeft u in korte tijd een aangenaam binnenklimaat.

Wandverwarming

Wandverwarming werkt volgens het zelfde principe als vloerverwarming. Door gebruik te maken van wandverwarming vergroot u het verwarmde oppervlak. Hierdoor kan er gewerkt worden met een lagere watertemperatuur.
Het grote voordeel van wandverwarming in combinatie met vloerverwarming ontstaat wanneer u een warmtepomp gebruikt voor koeling. Naast het accumulerende vermogen van de vloer zal er dan ook gebruik worden gemaakt van het accumulerende vermogen van de wanden. Hierdoor kunt u een lagere temperatuur bereiken dan met alleen vloerverwarming.

­­