Installatiebedrijf Tiemens

uw partner in duurzaamheid

 

Het Tiemens team installeert mechanische ventilatiesystemen en ventilatiesystemen met warmte terugwinning. Beide toepassingen zorgen voor een gezond binnenklimaat. Om dat gezonde klimaat in uw huis te creëren is het belangrijk een goed werkend ventilatiesysteem te ontwerpen en te installeren. Een slechte ventilatie kan vochtplekken en schimmelvorming veroorzaken en daarmee van invloed zijn op de gezondheid van iedereen die in die ruimtes verkeert. 

Mechanische ventilatie

Vaak wordt gedacht dat mechanische ventilatie een paar buizen zijn met een ventilator. Maar ook hier kunt u zicht lelijk in vergissen. In het overleg met ons bespreken wij het geluidsniveau, de kracht van de ventilatie, de automatische in- en uitschakelpunten. Zo kan iets eenvoudigs nog een aanzienlijke bijdrage aan uw wooncomfort leveren.  

Gebalanceerde ventilatie met HR warmteterugwinning

Met warmteterugwinning kan de warmte uit de afgevoerde lucht worden gebruikt als voorverwarming van de aan te zuigen ventilatielucht. Bij deze toepassing wordt de afvoerlucht zelf naar buiten afgevoerd terwijl de warmte uit die lucht wordt teruggewonnen. Hiermee worden rendementen tot wel 90% gerealiseerd. Door aanscherping van de Energie Prestatie Norm is er tegenwoordig meer vraag naar gebalanceerde ventilatie met HR warmteterugwinning, dan naar standaard mechanische ventilatie. Dat geldt zeker voor kantoren en bedrijven.