Installatiebedrijf Tiemens

uw partner in duurzaamheid

 

Ook op het gebied van riolering gaat Tiemens net een stapje verder. Of het nu gaat om het herstellen, veranderen of vernieuwen van de riolering. Doordat wij uitsluitend gebruik maken van KOMO gekeurde materialen (met hergebruikgarantie) kunnen we risico’s, zoals stankoverlast of lekkage, zoveel mogelijk uit sluiten.

Rioolreparatie en aanleg

Net als elk onderdeel van een huis heeft ook een riolering een bepaalde levensduur. Afhankelijk van omstandigheden is dat gemiddeld 20 tot 30 jaar. Gedurende die periode moet de riolering regelmatig onderhouden worden, met name qua ophanging en ondersteuning. De meesten van ons schenken daar logischerwijs geen aandacht aan, immers zolang een riolering werkt, dan is het goed. Een rioleringsprobleem komt meestal als een dief in de nacht: compleet onverwacht en niemand hield er rekening mee. 

Verstopte riolering

Het overkomt iedereen een keer: een afvoer of riolering die verstopt zit. Dan beseft u pas hoe belangrijk die ‘onzichtbare’ riolering is: u kunt vaak geen gebruik meer van douche, wc, gootsteen of wasmachine maken. Het is op dat moment dat u behoefte hebt aan een bedrijf met voldoende capaciteit zodat u een snelle service geboden kan worden. Als de verstopping niet veroorzaakt wordt door slijtage aan het systeem is het soms effectiever een specialistisch ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Dat zullen wij u altijd adviseren als dat voor u de goedkoopste oplossing is. Ook daarin is Tiemens een echte installatiepartner. 

Mocht het zo zijn dat de riolering kapot is en dus niet ontstopt kan worden, maar gerepareerd of vervangen moet worden, dan staan wij met grote spoed voor u klaar.